close
FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Hárompályás, 120 cm-es műanyag mennyezeti profil

Egységár:
2 860 Ft/db

Kétpályás, elsősorban mennyezetre tervezett, 16 mm vastag, fehér, műanyag profilkarnis, mely számos kiegészítővel látja el feladatát. Elérhető egy- és kétpályás változatban is.

 

Szállítási idő
2023.10.13
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletes tulajdonságok
 • Szerelés: A karnishoz külön rendelhető egy szerelőcsomag, mely tartalmazza a karnis mennyezeti rögzítéséhez, ill. a függöny felrakásához szükséges alkatrészeket.
  • Mennyezetre: A sín egyszerű fúrással vagy ragasztással rögzíthető. Nincs szükség külön tartókra.
  • Falra: Az oldalfali rögzítést ennél a karnistípusnál nem javasoljuk. Amennyiben mégis ezt a szerelési módot választja, kérjük, rendelés előtt vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

 • Horgok/Csipeszek: A karnishoz rendelhető műanyag csúszkák a függönyök tetejébe varrt behúzószalaghoz valók. A gyakorlat szerint 8-10 cm-ként kell beakasztani egy horgot a ráncolón kifejezett erre a célra kialakított „zsebekbe”. Ezután kell a horgokat - a lapos felével - sorban, egyesével a sín végétől felfűzni. Fehér, műanyag görgős csipeszek is rendelhetők ehez a karnistípushoz.

 

 • Végzárók: A karniscsalád külön rendelhető alkatrészei.
  • Lapszerű vagy Íves Végzáró mellett érdemes döntenünk, amennyiben a sínt - süllyesztés nélkül - a mennyezetre rögzítjük. Ilyenkor az esztétikusabb megjelenés jegyében rendeljünk előlapot is hozzá. Záróív alkalmazása esetén a karnis mindkét vége ívesen befordul a falig, így oldalról nem lehet belátni a függöny mögé. Az ív oldalanként 23 cm-t ad hozzá a karnis hosszához. Ezt feltétlenül figyelembe kell venni a méretezésnél, főleg, ha a rendelkezésre álló hely korlátozott.
  • Szögletes biztosító is elég, amennyiben a sínt elrejti a stukkó vagy az álmennyezet. Megakadályozhatjuk vele, hogy a csúszkák lefussanak a sínről. A sín bármely pontján beilleszthetjük. A függöny csak addig a pontig lesz mozgatható

 

 • Toldó: Ennek a karnistípusnak egyik előnye, hogy toldható és a toldáspont a függönycsúszkákkal könnyen átjárható.

 • Előlap: A süllyesztés nélkül mennyezetre szerelt karnis esztétikusabb képet mutat, ha előlap is van rajta. Fehér színben rendelhető. 5 cm széles.

 • Fordító elem (belső- és külsőív): Beiktatásával „L" és „U"-alakú fordulók alakíthatóak ki, ill. megoldható a saroktoldás is, így a helyiségben akár több egymás melletti fal mentén is folytathatjuk a karnist. A toldáspontok átjárhatóak.

 

 • Csavartakaró korong: Fehér műanyag korongok a műanyag mennyezti sín rögzítéséhez használt csavarok helyeinek eltakarására. Egy csomag 20 db korongot tartalmaz.
Tippek, tanácsok

Karnisszélesség választása: Praktikusság és esztétika szempontjából azt ajáljuk, hogy a karnis legalább 15-20 cm-rel legyen szélesebb az ablak pereménél mindkét irányban. 2 méternél szélesebb nyílás esetén indokolt ezt a távolságot tovább növelni, akár 25-30 cm-ig. Ellenkező esetben az ablak széleinél feltorlódott szövet jelentősen csökkenti a bejövő fény mennyiségét.